Ziua Educatiei

Pentru ca astazi este Ziua internationala a Educatiei, am vrut sa omagiem educatorii de pretutindeni. Multi dintre noi, parinti sau nu, suntem sau am fost candva educatorii cuiva. Unii au facut scoli inalte pentru a deveni educatori de prestigiu; altii au avut un talent deosebit si o daruire remarcabila pentru a ii invata pe ceilalti. Cu blandete si rabdare si cu multa empatie. Ori folosind vorbe urate si metode gresite si mult prea autoritare de predare. Unii au adus aceasta meserie la stadiul de arta. Altii nici nu si-au dorit asta, pentru ei fiind doar o slujba.

Cu totii am avut un domn Trandafir in viata noastra. Si marii autori de carti pentru copii au avut unul sau daca nu, l-au inventat.

Iata mai jos o mica galerie a educatorilor pe care i-am cunoscut din cartile citite pana acum, la cei aproape 6 ani ai fiicei mele. Cand va mai creste va afla si despre peripetiile altor dascali celebri. Pana atunci insa, premiul I in clasamentul nostru il primeste Miss Margareta, profesoara de muzica a indragitei Crizantema. Il poate imparti cu Miss Honey, profesoara Matildei sau cu Miss Stacy, profesoara lui Anne of Green Gables. La polul opus o gasim pe doamna Miss ce le are in grija pe Madlen si celelalte 11 colege ale ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s