Asteptandu-l pe Mos Nicolae

Legenda spune ca diseara Mos Nicolae va veni si va aduce dulciuri in ghetutele tuturor copiilor cuminti din intreg Universul!

Copilul nostru a curatat deja de 3 ori toate incaltarile gasite la usa: pe ale ei, 2 perechi, pe ale mele, 1 pereche si pe ale tatalui ei, tot 2 perechi. Face ce face si se tot duce sa vada daca a venit Mosu’…

– Ti-am zis ca vine dupa ce se face intuneric!In timpul zilei, pe lumina, il pot vedea copilasii cand se furiseaza pe geam.

– Pe geam vine? Nu pe usa? Atunci sa punem ghetutele langa geam, sa ii fie mai usor sa lase toate dulciurile in cizmele mele.

– Lasa-le acolo, se descurca el! Are experienta si stie exact cum sa procedeze!

– Tie nu o sa iti lase prea multe bomboane, nu incap in ghetele tale. De ce nu iti aduci si o pereche de cizme, sa aiba mai mult loc Mos Nicolae? Daca vrea sa iti aduca fructe, cum face? Nu incap! Nici nu ti-ai desfacut nodul la sireturi…

Imi doresc sa se faca seara mai repede, deja nerabdarea ei este mare si tirul intrebarilor pe masura. Simt nevoia sa ma relaxez putin inainte de a veni Mosu’. Il anunt si pe tatal ei despre intentiile mele si decidem ca ar putea iesi doar ei doi sa se plimbe putin prin vremea mohorata de afara, inainte de marele eveniment al serii.

Pret de cateva minute aud din cealalta camera franturi de cantecele si de rugaminti de a se imbraca si cateva nu-uri. Apoi se face liniste, se aude usa trantindu-se si raman singura, singurica in toata casa! Astept putin, sa fiu sigura ca au plecat, apoi ies din camera. Pe masa din sufragerie gasesc un bilet, scris de manutele ei mici si dragalase:

“NOI AM PLECAT SI O SA NE INTOARCEM”

Nu sunt sigura cui i-a scris, mie sau lui Mos Nicolae…

Asteptandu-l pe Mos Nicolae

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s